onsdag 27 maj 2009


I går när jag skulle till frissan sprang jag in på myrorna, man vet aldrig tänkte jag. Rätt som det är står det en pryl där och vill följa med hem. Sagt och gjort. Klev in med bestämda steg, på med spanarögonen och började scanna. Helt plötsligt fick jag syn på något, en liten skål av något slag. Hmm ser gammal ut i alla fall, min vana trogen vänder man ju på grejerna för att kolla efter stämpel och visst, blev inte besviken, där stord Gustavsberg.

En urcharmig liten skål med ett ljustblått emblem tryckt på kanten. Fyrtio kronor fick jag ge. Nöjd blev jag!!

Så här ser den ut!

Maken var på auktion här om dagen. Där fyndades två gipsfiguriner för 200 kr. Det är två lättklädda herrar. Den ena har jag målat om för den var guldfärgad (urk). Den andra har jag inte fixat klart ännu för vi måste laga en arm, så den kommer på bild senare. Måste erkänna att jag är rätt svag för gipsfigurer!
Här är den ena i alla fall!
Sen har jag piffat lite på våran innergård. Lite blommor blev det och sen har jag hängt upp ett myggnät ovanför soffan. Ungarna tyckte det blev jättemysigt, maken hummade lite, vet inte riktigt vad det betyder det där hummandet???

Här tänkter jag mej sittande på morgonen med en härlig kopp te och någon smaskig smörgås till!


Ha det så bra!

14 kommentarer:

På Nannys trapp sa...

Hej vänne söt skål undrar om den inte tillhör ngt apotek eller akademiska i uppsala jag tror det när jag ser emblet tack för senast urgoda skorpor hoppas vi ses imorron kram A-M...

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilka underbara fynd och vilken mysig uteplats!
ha en fin dag!
kram/LenaS

Kristin sa...

så fint det blev, och så söt och charmig figur. Den var nog helt klart bättre i vitt än i guld!
Kram och njut nu av er härliga uteplats!

Älfgärdet sa...

Det där vita porslinet med emblem på är något alldeles, alldeles extra. Fyndade själv ett gammalt tvättställ med emblem i helgen ;).
Måste också berömma ert hem i Lantliv!

K sa...

TACK för din alldeles underbara kommentar ;D Sitter o ler för mej själv!

Du har heeelt rätt, jag har såå mkt att vara tacksam för.Fina friska barn,en underbar (nåja ibland...) sambo, en skaplig villa och råd att åka utomlands o shoppa prylar till hemmet trots att jag är sjukskriven så JAAA MAN BORDE VA MEEER TACKSAM!!! ;D men du vet...ena dan blir jag suur på mej själv o tycker att nä nu får jag lov att acc mej som jag är...för att i nästa stund bara HATA mej själv trots att jag har en stilig sambo som älskar mej precis som jag är...Men man vill ju tycka om sej själv oxå...

wellwell har idag iaf vart o hämtat ut nya jeanne dàrc så nu måste resten av dan bli TOPPEN...

Ha d BÄST o kom ihåg att DU duger PRECIS som DU ÄR ;D Kraaam /K

K sa...

Its me again...GLÖMDE ju d VIKTIGASTE ;D det blev SÅÅÅÅ MYSIGT UTE...Nu satte du ideér i huvet TACK ;D Mannen blir såå glad åt lite gulligull å nuttinutt hehe kraam k

gustavianvintage.se sa...

Hej,
Tack för din gulliga kommentar på min blogg.
Du har själv en jättefin blogg och vilka fina saker du hittat på loppis.
Kram Marie

Lisemoren sa...

Åhh, den uteplassen var bare vidunderlig. Jeg likte særlig godt sofaen, knallfin. Veldig lekkert med myggnettingen og blomstene rundt : )

Hilsen Lisemoren

Hagagård sa...

Hej! Fina saker du har fyndat..Ute platsen ser skön & harmonisk ut..
Mysig blogg du har..
Ha en skön vecka/Helen

Vita små hjärtan sa...

Oj så vackert du visar!!!
Kram Agnetha

Inspiration i vitt sa...

Hej, du gjorde verkligen ett fynd, den lilla vita skålen skulle jag oxå köpt på en gång. Vilken härlig uteplats di har, där kan man sitta och njuta, såå mysigt du gjort.
Kram på dig/Ingela.

Hemmet Är Min Borg sa...

så fina bilder
vill önska dig en skön helg
kram Jeanette

Ru Hedefalk sa...

Vilken mysig uteplats och jättefin blogg. Jag kommer tillbaka.

Kram Rusan

LOPPISLIV sa...

Hej Gabrielle! Så vacker tallrik, ljuvlig!! Och vad mysigt det blev med myggnät över utesoffan. Hihi här hummar maken också ibland :-) Fina bilder du visade från Annas vackra hem också. Här har vi sol och varmt idag, veckans väder har varit så konstigt, regn och blåsigt, visst blir man less, men nu äntligen verkar värmen komma....håller tummarna! Fin söndag önskar jag dig. Kram Paula