måndag 10 mars 2008

Födelsedagskalas och linneskåp!

Hej go vänner!
I går fyllde vårt mellanbarn 10 år. Det var en stor dag för henne, tvåsiffrigt oj oj.
Nästan 30 personer var bjudna, men influensan hade slagit till så ungefär hälften kom, lite snopet va. Men vi får väl ha en liten bjudning till, blev rätt mycket kaffebröd över kan jag säga. Hade tänkt att fota mina bakverk, men det blev så stressigt att jag helt glömde bort det. Tårtan blev lyckad i alla fall, tack goa Majas Mammelucker för receptet. Det var en tårta som skulle göras i långpanna, mums. Fotade födelsedagsbarnets presenter som hon fick på morgonen Papperet är från Panduro.


Tänkte idag visa er vårat linneskåp som står i sovrummet. Så här såg det verkligen inte ut när vi köpte det på auktion. Det såg rent ut sagt vedervärdigt ut. Brunmålat, skevt, inga krönlister eller romber (det som sitter på dörrarnas framsida), dessutom såg det ut som om råttorna hade byggt bo där inne. Inte trevligt med andra ord. Men mannen och jag såg framför oss ett helt annat skåp, fixat och målat. Det var nästan ingen som ropade emot oss, de trodde väl inte vi var riktigt kloka. Så vi fick det till ett bra pris.
Det tog ett tag att få ordning på det. Min man tog tag i snickerierna (han har till och med skurit till de små träpluttarna som sitter alldeles under krönlisten högst upp) och jag målningen och så här blev resultatet. Skulle varit kul att ha en bild hur det såg ut innan, men ni får använda fantasin.

Ha det bra!!!

9 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

jag blir helt förälskad i ert skåp! Helt underbart. Men man kan ju tänka sig att ni har lagt en del timmar på att få det så fint också :-)
Härligt!
Grattis i efterskott till den tvåsiffriga damen!
Kram
S.

Majas mammelucker sa...

Hej min lilla vän!!
Vad kul att det blev ett lyckat kalas trots bortfall..vad bra att tårtan var god..Hoppas födelsedags barnet blev glad för alla presenterna..Du vet vad jag tycker om ditt linneskåp..säg bara till när du tröttnar på det så får det komma hem till mig..hihi..Ska försöka göra klart ner till trappen fick lite inspiration efter jag pratat med dig..
Hade gott!! Kram Maria

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja du får så gärna länka mig...och gissa om jag länkade dig också =)Vilken underbar blogg, nu ska jag titta runt lite!
Kram Anita

Annas Vita Hjärtan sa...

Vilket dröm till linneskåp...underbart!

Kram Anna

Den vita drömmen sa...

Åhhh Vilket vackert skåp du har, det blev jättefint med allt linne inne där på hyllorna.
Visst är det nått speciellt när man blir tvåsiffrigt...
Ha en skön vecka
Kram Liselotte

Kannor och karaffer sa...

Helt otroligt vad duktiga ni är på att fixa till saker och vioken ordning sedan.....skulle aldrig våga öppna mitt linnekaosskåp....hihi.

Kotten köpte jag hos www.bostalletskonating-butik.se

Är jättenöjd med den.

Ha det gott vännen!
Kram Ann

me and alice sa...

Helt underbart!
Vilket skåp!!!
Vad mysigt med kalas. Hade gärna kommit. Är ett riktigt kakmonster!
Grattis till den lilla 10 åringen!
Har också en mysig 10-årng som tyvärr går på kryckor nu...
kram susanne

Änglahem sa...

Vilket linneskåp!!!! Helt underbart och vilket arbete ni lagt ner på det!! Mycket lyckat!

Kram
Ulrika

ängeln i vitt sa...

Ett helt underbart skåp. Värt mödan med allt slit. Visst är det Lycktan i Arboga som kotten kommer ifrån. Bor du i närheten av Arboga?

Ha det gott
Kram Carina