lördag 29 augusti 2009

Hej på er!
I torsdags var jag och min goa vän Maria på mässan i Stockholm. Jisses vilken dag. Benen var som gelé fram emot seneftermiddagen och man är helt slut i huvudet. Men roligt är det. Känns lite märkligt att kolla på julsaker i augusti. Tyvärr glömde jag kameran, men Maria har knäpp lite kort, så ni kan besöka henne om ni är nyfikna.

Här om dagen fick jag ett infall och började möblera om lite. Skänken som vi haft i badrummet åkte ut i hallen och avlastningsbordet som stod i hallen åkte in i badrummet. Tycker så mycket om denna skänk och vill se den lite oftare och inte bara när man ska in i badrummet.
Här är den nu!
Hmm, håller nog kameran lite snett ser jag..........


I dag har jag och Maria varit på loppis. Maria hoppades på en tallrikshylla, men den vi bokat var inte klar ännu, så hon får vänta lite till. Vi gick en runda, det var så mycket folk att man knappt kunde röra sig. Jag hittade ett jättefint täcke för 50kr, gamla burkar för 25 kr st.

Här täcket.
En lite närmare glutt, älskar den gröna färgen.


Fyra sådana här burkar hittade jag med olika text på!
Det var allt för i dag. Tack och adjö, metspö!
Kram Gabrielle

tisdag 25 augusti 2009

Hej på er alla glada bloggare!
Hoppas allt är bra med er i det sköna augustivädret!
Fick ett infall här om dagen och plockade ner allt från mina kökshyllor och plockade om lite. Man tröttnar ju lite efter ett tag och vill förändra. Ville få in lite mer oputsad silver känsla bland allt det vita. Även en liten madonna fick smyga sig in även om man kan undra vad en sån har på en kökshylla att göra. Men det blev fint tycker jag.



Här är lite detalbilder.

Dessa gamla brickor och ljus står på köksbänken!

En saftflaska som jag limmat på en bild så den får en lite äldre look!

Slutligen måste jag visa min tvättbräda för 40 kr på Brödet och Fiskarna, ibland har man tur!
Nu ska jag hugga tag i en jätte stryktvätt!
Ha det gott vänner!
Kram
Gabrielle

onsdag 19 augusti 2009

Hej på er alla!

Sitter här och tycker lite synd om mej själv. Har nämligen åkt på världens förkylning. Och för en som är van att hålla igång är det Katastrof!!!!!! Men det är bara att ligga lågt och vänta på bättring. Men sitta vid datorn en stund, det orkar jag i alla fall. Så blir man lite piggare av all inspiration som flödar mot en när man besöker olika bloggar.

Lite pyssel har jag i alla fall grejat med innan förkylningen slog till. Jag har målat och dekorerat pappaskar som jag köpt på Panduro. Vad gjorde man utan detta ställe för oss pysseltokiga!!!
Som sagt så har jag fått lite pippi på dessa askar som är jätte kul att göra.
Här är några av dom.
Har knopat i hop lite tvålar oxå!
Hittade några billiga träramar på IKEA som jag målat och satt in en blad från en gammal bibel och ett religöst motiv. Blir fint att bryta av med lite svart mot allt det vita.

Här är en annan svart liten tavla som vi hittade billigt på auktion.

Den här lilla emaljkannan finns på IKEA, det finns tre storlekar och detta är den minsta. Tycker de är helt ljuvliga.

Förra veckan var vårat hem med i våran lokaltidning. Jättekul. Visar ett par bilder, men de är inte världens bästa, svårt att fota i en tidning. Sen är det ju liksom ett veck mitt på tidning, jaja ni får hålla till godo.


Jaha, nu tror jag att jag tackar för mej och drar mej tillbaka med en alvedon och en skön kudde under huvudet. Ha det så bra!
Kram
Gabrielle

onsdag 12 augusti 2009

Suck, nu är jag inne på min sista semestervecka. Det känns alltid lite vemodigt så här i slutet på sommaren, det är ju så långt till nästa. Men det blir nog lite mysigt ändå med hösten när den kommer. Jag är glad att jag bor i ett land med dessa skiftande årstider.

Dessa två godingar hittade jag i vår trädgårssoffa efter frukosten i går. Min älsta och min yngsta. De hade en liten mysig stund tillsammans. Liza har tusen frågor och storebror svarar tålmodigt, härligt!


Knåpade i hop en liten pappersask i går. Målade den med matt vit färg och dekorerade den med gammalt papper, linneband och ett kors.

Nu står den på pigtittaren i hallen.
Svårt det här med motljus, men jag har i alla fall flyttat in ett gammalt trädgårdsbord i vårat sovrum, vips så blev det lite mer att dekorera på!! Gillar verkligen dessa trädgårdsmöbler från sekelskiftet. De är fina både ute och inne.


Tja, det var väl allt för i dag.

Kram på er!

tisdag 4 augusti 2009

Underbar bok...........................

Hej på er alla glada bloggare i sommarvärmen!
Hoppas att vi får njuta av denna sköna värme ett tag till.

I dag höll jag på att rota igenom mina gömmor efter inredningsböcker. Jag hittade en ansenlig liten hög kan jag säga. Man har ju samlat på sig några under åren.
En som jag aldrig tröttnar på är "Att leva med ting från förr" av Anna Lena Einarson. Den har en underbar ton och en tidlöshet som tilltalar.
En bok som jag verkligen rekommenderar!
Tog några kort ur boken så får ni se.






Suck, vilken härlig patina på sakerna!
Ha det så bra!
Kram
Gabrielle