onsdag 27 februari 2008

Inspirerad...

Jag blir så inspirerad av alla er duktiga tjejer som pysslar till så fina påskägg. Jag var bara tvungen att prova själv. Kunde bara fixa två hade inte så mycket material hemma, men det får duga. Snodde av ungarnas påskägg. Det fick minstingen syn på, då låg jag inte bra till ska jag säga. Fick muta med att vi skulle köpa ännu finare påskägg sen.
Passade även på att linda in ett par ljus i papper med gammal skrift.
Annars har influensan hållit ett hårt grepp om oss. I går blev vi skickade till akuten med mellanflickan, hon hade väldigt ont i magen och husläkaren trodde att det kunde vara blindtarmen. Väl uppe på akuten konstaterade kirurgen att hon led av svullna lymfkötlar i magen. Vilket tydligen kan inträffa vid kraftiga förkyldningar. Puh, nu får det vara slut med sjukdomar. LÄNGTAR efter våren.............

Ha det bra!
Tack för era kommentarer, tycker det är jätteroligt!




söndag 24 februari 2008

Vitlök och rosor......

Jag har en förkärlek för kombinationen vitlök och ljusrosa rosor. Tycker de matchar så bra tillsammans. Brukar lägga ut färska rosor, men det är lika fint när de torkat. På sommaren brukar jag använda mej av ljusrosa pioner, mmmm vad vackert, synd att de har så kort blomningstid.






Dom här fina salt och pepparkaren hittade vi på auktion. Skulle gärna vilja ha sådana gamla vita i porslin, men de brukar bli lite dyra.


Nej nu ska jag fortsätta att vårda min stackars sjuka familj. Det står en fläskpannkaka i ugnen. Hoppas att någon har aptit, så jag slipper sätta i mej hela själv hihi!
Ha det gott!

lördag 23 februari 2008

Influensa.......

Nu har alla familjemedlemmar insjuknat utom jag. Håll tummarna för att jag klarar mej. Har inte haft tid eller ork att blogga. Ni vet, nätter med dålig sömn och sånt. Har grejat lite här hemma då jag varit hemma hela veckan. Har målat krönet vitt. Så här blev det, kanske ska slita till det lite mer, vad tycker ni?


Vet inte riktigt var jag ska ha den, men den får stå här så länge.

Mamma och pappa var lite barnvakt i går så jag kunde åka och handla. Passade på att handla lite pigga tulpaner för att pigga upp lite där hemma.


Usch, det ligger en trött ton över hela inlägget idag. Men det blir snart bättre!
Ha det gott allesammans!

onsdag 20 februari 2008

krön?

Titta vad vi hittade på auktion här om helgen, fin va? Undrar vad den har suttit på. Jag har naturligtvis tänkt att måla den slitet vit. Är det någon som har en idé om vad jag kan ha den till, så välkommen att höra av er.Kolla vilka fina blommor som är utskurna!
Idag har jag målat jättemycket, mer än vad som var tänkt. Jag har ju hållit på och målat väggen som vi byggt på övervåningen. När jag var klar såg jag att det så lite ofrächt ut i trappen så då började jag måla där också, vilket medföljde att jag blev tvungen att måla trappräcket för det blev så stor skillnad......ja ni förstår hur det blev, det slutar med att jag blir tvungen att måla om en helvägg vid trappen... puh, hur dum får man bli egentligen. Fick ringa till mannen och be honom köpa hem mer färg. Han undrar hur jag målar efter som färgen inte räcker!!
Ja, ja det var allt för idag. Ska vila mina trötta armar lite. Lillan har fått tillbaka aptiten så vi ska festa på lite glass.
Avslutar med en bild på en jättesöt bok som jag hittat på ett antikvariat.

Ha det bra idag!

tisdag 19 februari 2008

Öppen spis och tallrikshylla...

Tänkte visa en bild på våran spis som står mellan vardagsrummet och köket. Den kan värma upp ca 200 kvadrat och används flitigt under de kalla månaderna. Förlagan hittade jag i en aniktidning, fast den var ju helt öppen och ändå större!
Tallrikshyllan till vänster hittade jag i Skagen, Danmark. Ni kan ju tänka er en bil fullknökad till bristningsgräns med semesterpackning och tre barn, hur lätt är det att få in en tallrikshylla??. Min man sa: det begriper du väl att den inte får plats! Men jag fick väl till en ledsen hundblick, så han gav med sig med ett visst muttrande. Så hem kom den efter mycket knök och bök!
Ha det bra idag!!

måndag 18 februari 2008

Nu har det pysslats igen....

Som om inte soffan var nog, fast fingrarna värkte av allt slitande och dragade i sofftyget så blev jag så sugen på att sy en strut av ett gammalt lakan. I struten sitter en icke levande växt. Har egentligen inte mycket till övers för konstväxter, men vad gör man i sådana här fall? kan ju bli lite knivigt med jord och vattning.
Är för övrigt hemma i dag med minstingen som drabbats av feber. Just nu sover hon. Tänkte passa på att måla våran nybyggda vägg på övervåningen som blev klar igår.
I morse när min man kom upp sa han (lägg in en ironisk ton när ni läser) "har du inte målat väggen ännu, klockan är ju redan åtta". Han känner mej rätt bra. Har svårt att vänta med saker och ting, allt ska ske så fort som möjligt. Nån som känner igen sig??

Ha det gott idag!

söndag 17 februari 2008

Äntligen!!!!!!

Så var då soffeländet färdigt. Det kommer att dröja innan jag gör om det igen kan jag säga!
Men jag blev nöjd med resultatet.

En närbild av tyget och bandet eller vad det nu kallas.

Bild med bordet på plats framför soffan. Vilken mästerfotogaf man är, råkade kapa foten på bordet, men ni ser ju ungefär i allafall. Ska fixa lite bättre i fönstret.....
Kram på er!!!!!



lördag 16 februari 2008

Godmorgon!!

Visst är det mysigt med helgmorgnar, då har man tid till mysfrukostar och ta det lugnt med många koppar te.
I morse bakade jag grahamsscones, supergott med marmelad, lemon curd eller en bit ost till.
Nu ska vi göra iordning oss och åka till stan. Ska köpa band till soffan så att den kan bli klar idag.

Kram på er!

fredag 15 februari 2008

Skrivkramp.....

Har bloggkramp idag, vet inte vad jag ska skriva om idag. Kanske att omklädseln av min soffa är på slutspurten. Jag är jättenöjd med hur det blir. Det går åt en himmelens massa häftklamrar kan jag tala om.
Äsch, jag gör ett nytt bloggförsök imorgon, jag är nog lite fredagstrött.
Här är iallafall ett par små arrangemang.
Kram på er och ha en mysig kväll!!





onsdag 13 februari 2008

Medgörliga 4-åringar.......

Min fyraåring är en riktig prinsesstjej. Hon älskar allt som jag ändrar och grejar till i hennes rum. Annat är det med nioåringen. Fick hon som hon ville skulle alla vägga i hennes rum vara mörkblå. Det finns inte på kartan sa jag, glöm det! Har lyckats övertala henne om att pastellblå (ljusblå) är en bra färg att använda på kuddar och diverse detaljer. Men väggarna är och förblir vita. Det jag skulle vilja avlägsna från hennes rum är 3 jättefula porslinselefanter som hon till min fasa fick av en farbror på en loppis. Men hon blev överlycklig. Inte jag. Det var med ett stelt leende jag sa tack!
Jag har försökt några gånger att fråga om vi inte kan ta bort dom, men nehejdå dom ska vara kvar. Suck, det är bara att acceptera man kan inte få bestämma hur det ska se ut i hela huset.
Här nedan är några bilder från minstingens rum!
Ha en härlig alla hjärtans dag i morgon!

måndag 11 februari 2008

Kuddar!!

Nu har jag sytt klart 2 kuddar till soffan som jag håller på att klä om.Bilden på kudden till höger hittade jag i en gammal Antik & Auktion.

Att klä om soffor är inget enkelt jobb precis, men jag kämpar på. Snart är den klar så får ni se hur den blev.
Håller även på att jaga på mannen här hemma om väggbygget på övervåningen. Han delar inte alls min uppfattning om att den helst ska vara klar igår!!! Jag vill börja måla och fixa finliret, det är ju det roligaste, att dekorera.

Nej nu måste jag tillbaka till grytorna på spisen, det är snart dags att utfodra 3 hungriga ungar!
Ha det gott! Kraaaam!


lördag 9 februari 2008

Klädbyte....

Hej alla glada bloggvänner!
Nu ska här jobbas. Har äntligen tagit tag i våran soffa som vi har på övervåningen. Den köpte vi på auktion för ett par år sedan. Det blårandiga tyget var på då, och under det satt ett ännu hiskeligare tyg. Har nu köpt ett linnetyg som ska på istället. Sen ska jag sy vita linnekuddar. Har skannat av målningar ur tidningen Antik & Auktion som ska strykas på kuddarna. Vi får se hur det blir.
Återkommer snart med nya bilder på en förhoppningsvis färdig soffa!

Nu ska jag titta på Melodifstivalen.
Ha det gott!!


onsdag 6 februari 2008

Fönster.......


Tycker jättemycket om gamla fönster. Det här hittade vi i butiken Årstiden i Stockholm. När vi köpte det var det turkost, fin färg, men inte på ett fönster. Det fick naturligtvis bli vitt. Vi satte in det i mellanbarnets rum. Blev riktigt mysigt tycker jag. Nu fattas bara fönsterglas.

Rummet till höger är sonens, hrmf, ser ut som om sängen är obäddad ...., det är herr slarver som bor där inne.

I hans rum hade vi (jag) en utrensning nyligen, herre gud vad ungar kan samla på sig saker, yttepyttiga grejor som ligger överallt. Han är nämligen modellbyggare min son, så det blir en del skräp. Han tyckte nog själv att det såg bedrövligt, för han tyckte att när jag ändå höll på kunde jag väl rensa ut lite barnsliga saker, så ut åkte både nallar och diverse "barnsliga" grejer. Ska man bli tonåring, så måste rummet följa med åldern tyckte han.


Hej och tack för idag!!!
Ps. tack för alla gulliga kommentare, det värmer!!

måndag 4 februari 2008

Kök

För att få mer arbetsyta i vårt kök tog vi bort (mitt initiativ så klart) vitrinskåp som vi hade stående direkt på bänken. Vi (maken) satte upp egenhändigt gjorda hyllor istället. Det var rätt lång startstäcka från idé till förverkligade. Som kvinna måste man ha goda argument när det ska till en förändring. Det går inte bara och komma och säga: jag skulle vilja ha bort dom där vitrinskåpen. Det köper han inte. Men som sagt, efter lite övertalning blev det gjort. Nu ska det bara upp två hyllor till på motsatt vägg i samma stil. Det sitter jättefula hyllor där nu som är samma material som arbetsbänken. Tänker inte visa bild på dom.

Tidigare hade vi gullaserade luckor (tyckte det var jättefint för åtta år sedan). Men en dag åkte färg och pensel fram och vips var dom vita. En bra kvinna reder sej själv.

Ha det gott denna måndag och tänkt på att leva varje dag, inte bara på helgerna.



lördag 2 februari 2008

Ljuvliga madonnor......

Visst är det något speciellt med dessa milda damer. Jag skulle kunna ha hur många som helst.

Madonna under under odlingsklocka.....


Madonna i vårat sovrumsfönster....

Madonna i köksfönstret med fattigmanssilver som jag också älskar.



En minimadonna på köksbänken.....

Jösses, det blev ett riktigt madonna inlägg.